Home Singles SPLINTER – Plastic Rose

SPLINTER – Plastic Rose

by Nel Mertens

Nu al wordt Splinter als ‘nieuwe superrockgroep’ beschreven. En ook al zijn deze Nederlandse rockers nog maar aan de release van hun 2de single-video – na Brand New Future – toe, toch is de lovende beschrijving na 6 weken niet helemaal onterecht.

(c) Lupus Lindemann

Zanger Douwe Truijens (ex-Death Alley, ex-Gewapend Beton), gitarist Sander Bus (ex-Death Alley), toetsenist Gert-Jan Gutman (ex-Birth of Joy) en drummer Barry van Esbroek -(ex-Vanderbuyst) hebben een rugzak vol ervaring in het zwaardere genre en laten als Splinter een fascinerende sound horen.

Met Splinter wouden de heren een band waar een nieuwe, kakelfrisse punkenergie vanaf moest spatten, waarin het pure plezier en de dansbaarheid juist weer centraal kunnen staan. Birth of Death was de naam van de gezamenlijke afscheidstour van Birth of Joy en Death Alley, die in 2019 in een uitverkochte Paradiso eindigde. De dood van de twee bands zou echter een paar maanden later juist tot de geboorte van Splinter leiden.

En ze leveren dansbare rock, mét een Hammond-orgel.
Plastic Rose is een lekker rocknummer, met psychedelische toetsen, sterke zang, straffe gitaren en een pittige attitude.

“Speel met honing en je vingers worden plakkerig, hoe hard je dat ook probeert te vermijden. Plastic Rose gaat over de werveling van lust, pretentie, maskers op en af, en uiteindelijke bevrediging en vervulling. Dat alles verpakt in een lied dat net zo aanstekelijk en zoet is als het spelletje om van jezelf te houden.”, licht frontman Douwe Truijens toe.

In de bijhorende videoclip zien we ook de Belgische actrice/theatermaker Silke Becu (die we kennen van o.m. de Crimi Clowns) verschijnen. Een clip die ook een mini-theaterstukje toont, waarbij een hippiefeestje plots een andere wending krijgt, als Becu op het feestje vastgegrepen en meegenomen wordt door illustere figuren, waarna alle gasten in zombies blijken veranderd te zijn. Filthy…

Op 3/9 verschijnt het debuutalbum Filthy Pleasures van Splinter bij het Duitse label Robotor Records en kan je reeds voorbestellen.

Je kan Splinter ook live in België aan het werk zien op:

  • 11/9/2021       Rock Monsieur in Hamont
  • 31/10/2021     Poorthuis in Peer
  • 3/11/2021       AB in Brussel

Website / Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More