Home Singles HISS GOLDEN MESSENGER – 20 Years And A Nickel (Merge/Konkurrent)

HISS GOLDEN MESSENGER – 20 Years And A Nickel (Merge/Konkurrent)

by Bart Verlent

In de jaren ’90 was M.C. Taylor frontman van de emo/posthardcore band Ex-Ignota. Met gitarist Scott Hirsch deelde hij de liefde voor alternatieve country rock en americana zodat ze samen, begin 2000, Boxharp oprichtten. Die band werd later omgevormd tot Golden Gunn en in 2007 omgedoopt tot Hiss Golden Messenger. Ondertussen verliet Hirsch de band. Eind deze maand brengt het vijftal hun veertiende album Jump For Joy uit.

© Hiss Golden Messenger

20 Years And A Nickel is een knappe track uit die nieuwe plaat. Hier en daar horen we invloeden van Bruce Springsteen, de brede arrangementen doen ons denken aan Neil Finn en het funky, jazzy kantje aan Steely Dan. Het is duidelijk dat Taylor veel breder wil gaan dan de invloeden die de band in het begin kende en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

M.C. Taylor is een uitstekende singer-songwriter die hier nog niet echt is doorgebroken wat eerg spijtig is want zijn songs gaan diep en raken tot het bot.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More