Home nieuws 30 jaar JazzLab & Zomerconcerten

30 jaar JazzLab & Zomerconcerten

by Ann Cnockaert

JazzLab viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en doet dat door samen te werken met W.E.R.F. Records voor drie unieke projecten. Ze bieden carte blanche aan het uitzonderlijke talent Louise van den Heuvel, brengen de Belgische jazzlegende Chris Joris onder de aandacht en zetten de vonk in de lont met Dans Kapot. Bovendien staan er nog diverse boeiende tournees op het programma, die de rijke diversiteit van de jazzscene in de schijnwerpers zullen zetten.

Op 11 augustus presenteert Louise van den Heuvel ‘SONIC HUG’ op het Gaume Jazz Festival. Het nieuwe project van de Belgisch-Nederlandse bassiste, met Hendrik Lasure, Werend Van Den Bossche en Daniel Jonkers. Een geweldige kennismaking met deze band op het gezelligste jazzfestival van Wallonië!

Op 13 augustus betreedt jazzicoon Chris Joris het podium met ‘UNTIL THE DARKNESS FADES’ op het Gaume Jazz Festival. Een persoonlijke combinatie van percussie, piano en strijkers in een elegante mengeling van kamermuziek, jazz en improvisatie. Het project wordt in september uitgebracht via W.E.R.F. Records, maar is nu al live te beleven in Gaume.

Op 17 augustus treden EVE BEUVENS & OERHERT op tijdens Bijloke Wonderland (gratis). Pianiste Eve Beuvens verrast met een soloprogramma waarin diverse invloeden samenkomen, terwijl Astrid Haerens en Mariske Broeckmeyer poëzie, jazz en experiment combineren in een betoverende samenwerking.

Op 27 augustus verzorgen Lennert Baerts & Vitja Pauwels een uniek zonsopgangconcert op Bijloke Wonderland. Dit veelbelovende duo speelt materiaal uit I Choose Not To en nieuwe nummers. Voor vroege vogels: om 6:30 uur!

Op 8 september presenteert Vitja Pauwels ‘EARLY LIFE FORMS’ tijdens Jazz in ’t Park (gratis). Het kwartet ontstond tijdens het BRAND! festival van 2022, met de toevoeging van meester Marc Ribot. Mis de aanstekelijke mix van latin jazz, grooves en gedurfde exploraties niet en vang alvast een glimp op van hun aanstaande voorjaarstournee.

JazzLab’s jubileumjaar belooft een feestelijke viering van muzikale diversiteit en creatieve samenwerkingen.

Facebook Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More