Home ReviewsAlbum Reviews YOUSEF KAWAR – Unclear Frequencies (Reverse Alignment)

YOUSEF KAWAR – Unclear Frequencies (Reverse Alignment)

by Patrick Bruneel

De naam Yousef Kawar waren we al eens tegengekomen op de verzamelaar Anthology of Contemporary Music From Middle East (Unexplained Sounds, 2019). We vinden hier en daar nog een ander nummer van de man terug op één of andere compilatie, maar hoorden nooit eerder een album van zijn hand.

Hij is blijkbaar vooral actief met audiovisueel werk en in de filmindustrie, waar hij als een gerenommeerd en talentvol muzikant wordt bezien.

Of we zelf zijn naam gaan onthouden, betwijfelen we ten zeerste. Daarvoor is Unclear Frequencies een te wisselvallige plaat. Dark ambient en drones met uitweidingen, daar hebben we normaal gezien geen moeite mee. We hebben er wel moeite mee als elk nummer een volledig andere sfeer inroept, waardoor we de kans niet krijgen om weg te dromen.

Dat laatste lukt sowieso niet echt. Wie ons een beetje kent en ziet dat we in de krant bladeren en zowaar een sportartikel lezen terwijl dit album zijn rondjes draait, weet dat we onze interesse in Kawar’s muziek volledig verloren zijn.

Zo hier en daar kijken we toch eens op, bijvoorbeeld na de dertigste keer de naam Van Der Poel te zien passeren en we zelfs de uitslagen van het voetbal onthouden en niets van de muziek. En dat terwijl we van voetbal normaal gezien alleen de sketch van Monty Python kunnen waarderen waarin Duitse en Griekse filosofen met elkaar strijden om te weten wat ze met die lederen zak moeten doen.

Op naar de volgende.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More