Home Singles GUY VERLINDE – The Unsung

GUY VERLINDE – The Unsung

by Nel Mertens

De Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde brengt met zijn nieuwe single The Unsung een ode aan alle onbezongen helden. Hij had daarbij op 5 december, internationale dag van de vrijwilliger, de vele vrijwilligers in gedachten, die zich vanuit 13 Gentse organisaties sinds de eerste lockdown verenigden onder de noemer ‘Gents Solidariteitsfonds’, maar evengoed de buren, familie, enz. die klaarstaan om mensen in hun omgeving bij te staan.

“Voor al wiens liefde als vanzelfsprekend ervaren wordt, maar zo gemist wordt als ze er niet is.” De kracht en het belang van dit engagement wordt door de vrijwilligers zelf in beeld gebracht in de bijhorende videoclip.

“De vrijwilligers van het Gents Solidariteitsfonds nemen het op voor de erg kwetsbare groepen, want die worden eerst en het hardst geraakt. Zij die zich niet goed kunnen beschermen zijn extra kwetsbaar. Deze vrijwilligers zitten in de frontlinie van wat er zich aan de onderkant van de samenleving afspeelt en vaak verborgen blijft.”

Het nummer wordt ook het campagnelied voor De Armste Week, want voor heel wat mensen zal de week voor Kerstmis niet de warmste maar wel de armste week zijn. Met erg warm gitaargetokkel en zacht koesterende woorden, laat Verlinde deze track klinken en lichtjes van hoop dwarrelen over een solidaire stad. Hopend dat ze zich verder verspreiden in de maatschappij.

Guy Verlinde / De Armste Week

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More