Home Singles IDLES – Kill Them With Kindness (Partisan Records)

IDLES – Kill Them With Kindness (Partisan Records)

by Bart Verlent

Dit jaar bewees Idles dat ze op hun derde worp Ultra Mono lekker koppige, tegendraadse punkrock blijven maken. Op deze schijf staan, net zoals op hun voorgaande albums, songs die heerlijk doordrammen tot het einde en zonder compromissen. Talbot is nog steeds boos op al het onrecht in de wereld en schreeuwt dat uit in elk nummer. Idles zijn dan ook de meest geschikte band om de coronafrustratie eens uit je lijf te roepen.

Kill Them With Kindness is nog een single uit de nieuwe killerschijf. Het nummer begint met een lieflijke piano en dat is dan genoeg kindness, want daarna blazen ze de boel weer op met brutale gitaren, knallende drums en Talbot die zijn gal uitspuwt, met heel veel “kindness”.

De bijbehorende clip van James Carbutt werd geanimeerd door de Nederlandse Pip Williamson. Ze laat zien dat, hoe stevig dit nummer ook is, er ook een “zachte” kant aan Idles is. Maar maak je geen illusies, Talbot en co zijn nog steeds een postpunk band en geen groepje liefdevolle hippies.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More