Home Singles GOUDI – Makkelijk Gezegd (Citysound)

GOUDI – Makkelijk Gezegd (Citysound)

by Bart Verlent

Pierre Goudesone maakte in de jaren ’80 deel uit van de legendarische newwaveband Flesh & Fell. De laatste jaren maakt hij enkel nog muziek met zijn soloproject Goudi, dat muzikaal zo’n beetje alle kanten uit gaat. Normaal gezien zou binnenkort het vierde album, dat de passende naam Vier zal krijgen, verschijnen maar door het coronavirus heeft Pierre beslist om nu enkel singles uit te brengen tot het moment er is om alles te compileren.

(c) Kris J.Y. Verdonck

Goudesone zingt op dit album voor het eerst in zijn moedertaal, het Oostends, want ook al woont de Oostendenaar al een tijd in Brussel toch is hij het dialect nog niet verleerd. Voor hem is dit een nieuwe aanpak om met woorden nog méér te raken.

Het nieuwe album is geproducet door Ron Reuman (die in het verleden ook al samenwerkte met Goudesone in de band Speaking T.). Hij nam ook de drums en de percussie voor zijn rekening.

Muzikaal ligt Makkelijk Gezegd in de lijn van de vorige singles: groovy triphop die lekker in het oor ligt. Goudesone vult het nummer op een gesproken/rappende manier aan, en dat geeft de song een Serge Gainsbourg kantje.

Net zoals het andere werk van Goudi is ook dit echt wel een sterk nummer met een refrein dat blijft hangen. Hans Helewaut (bekend van zijn werk met zus Els/Elisa) zorgt voor een zalige saxofoonsolo die het nummer nog meer kleur geeft. Nu is het hopen dat het album er snel komt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More