Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Onze wekelijkse Luminous Belge update staat altijd garant voor talent van eigen bodem en dat is deze week natuurlijk niet anders. We zouden zeggen ‘keep on rockin’ in the free world’, hoewel we free met een korreltje zout moeten nemen in deze bizarre tijden.

Soit,we duiken de septembermaand in met volgende artiesten: 

Reinhard Vanbergen brengt met Rosa een pakkend instrumentaal nummer waarin hij (neo)klassieke elementen mengt met minimalisme. De compositie is geschreven door Reinhard maar wordt op piano gebracht door Kim Van Den Brempt. Een pareltje zowaar.


Furieus, energiek, ruw en ongeslepen. Hypocrite van Early Pedestrian. Het is zo’n nummer dat je steeds onmiddellijk herkent als het in je playlist voorbijkomt en ervoor zorgt dat je het gaspedaal onbewust wat harder induwt als je met de wagen rijdt.

We hebben deze week zelfs een cover en die komt van Bosum die Blinding Lights van The Weekend covert. Neen, deze versie is geen zuivere kopie van het origineel. Wij vinden hem zelfs beter dan het wat steriele origineel. Bosum brengt het nummer met veel emotie waardoor de tekst beter tot zijn recht komt. Ook de warme bewerking werkt erg goed. In een perfecte wereld zou deze versie een hit worden en het origineel nooit meer gedraaid worden.


Breek de boel af en leef in zonde. Deze gedachte komt bij ons op als we naar White Fruit van Crackups luisteren. De track wordt in onze strot gestampt zoals we het graag hebben: retestrak en loeihard.


Momoyo sluit deze week af met Colours. De band rond auteur Jonas Bruyneel met in zijn rangen muzikanten van Uncle Wellington, I Will I Swear en Galine levert hier opnieuw een straffe song af met een pakkende stem (Frie Mechele) en subtiele beats. De structuur en opbouw van dit nummer zetten je in het begin op het verkeerde been en loodsen je tegen de melodie naar een heus meezingmomentje.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More