Home Singles GERT KLEINPUNK – Morgen Gaat Het Beter

GERT KLEINPUNK – Morgen Gaat Het Beter

by Nel Mertens

“Morgen zijn de spoken van het heden.” Olijk, fluitend en uitermate optimistisch klinkt Gert Kleinpunk in zijn nieuwe track. Met hoge hoed viert hij de dag van morgen in de bijhorende videoclip. Overtuigd dat morgen alles beter zal gaan. Wij geloven graag mee!

Geen eigen nummer deze keer, maar een cover van het nummer Morgen Gaat Het Beter van Willy Derby, die iedereen zeker kent van Daar Bij Die Molen. Derby schreef dit lied over de crisistijd in de jaren 30, maar we hoeven niemand uit te leggen dat de boodschap in crisistijd 90 jaar later evengoed geldt.

De kinderlijk onschuldige melodie en de no nonsens attitude van Kleinpunk geeft de track een ironische lading, die net zo goed als onbevangen naïviteit kan geïnterpreteerd worden. Even nood aan een giga-lading optimisme? Laat deze folky versie met vrolijke cajon van een track ‘uit de jaren stillekes’ je dan maar overspoelen, want “morgen zullen zorgen van vandaag niet meer bestaan”!

(Her)lees hier ook ons review van de singles Blijven Lachen en Politie=Pollutie en In Slaap Gevallen.

Website Facebook YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More