Home Singles GERT KLEINPUNK – Blijven Lachen / Politie = Pollutie

GERT KLEINPUNK – Blijven Lachen / Politie = Pollutie

by Nel Mertens

Sinds het oude Rome en het klassieke Griekenland zijn ze er al, de barden. Hem over dezelfde kam scheren doen we niet, maar we zouden hem wel een moderne bard durven noemen. Alleen heet hij Gert, Gert Kleinpunk.

Al meer dan 15 jaar brengt hij nummers die springen tussen punk en kleinkunst, waarbij we geen grootse instrumentale arrangementen of complexe songstructuren hoeven te verwachten, terwijl hij wel blijft zingen over dingen die er écht toe doen. Als een spiegel voor de luisteraar, een doorn in het oog van gevestigde machten of de laarzen die tegen heilige huizen schoppen tot ze als wankele kaartentorens in mekaar dreigen te vallen.

Een strijdlied tegen de angst de prestatiedruk die de maatschappij beheersen, brengt hij met Blijven Lachen. Dat doet hij niet met pessimistische bril, maar vanuit een positieve invalshoek. Uptempo en vrolijk horen we hoe Gert (gitaar, tekst, zang), Erik (bas, gitaar), Yorick (cajon) en Ezra (accordeon) adviseren er het beste van te maken en te overleven op de beste manier waarop je dat kan.

De titel Politie = Pollutie laat meteen vermoeden dat het om een protestlied gaat. Cynisch, maar maatschappijkritisch en vanuit een rechtvaardigheidsgevoel toch even flink ‘tegen de schenen van de flikken sjotten’ als aanklacht tegen ongeoorloofd politiegeweld.

Woelige tijden vragen intense muziek en nog duidelijkere woorden. Die bracht Gert met twee nieuwe nummers, waarmee hij zelfs de punker in jou misschien naar boven kan halen.

Zou er een nieuw kleinpunkalbum van Gert aan zitten te komen? Het zou alvast een vrolijk antidotum voor een verzuurde maatschappij kunnen zijn. De volgende single In Slaap Gevallen is alvast aangekondigd voor 19/12.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More