Home Singles GENN – Calypso

GENN – Calypso

by Ann Cnockaert

Toen we vorige maand de Maltese – nu gevestigd in het Britse Brighton – band Genn, in de Gentse Centrale aan het werk zagen, waren we erg onder de indruk. Ze waren daar om hun debuutalbum te promoten dat in oktober verschijnt. Voorheen trakteerden ze ons al op de singles Rohmeresse, A Reprise (That Girl), en Days & Nights; nu voegen ze daar nog Calypso aan toe.

© Genn

Calypso is, tot nu toe, het meest ingetogen nummer op het album. Het wordt gekenmerkt door dromerige gitaren die de basis vormen voor zangeres Leona Farugia, wiens stem nauwelijks meer is dan een fluistering. Resonerende saxofoonlijnen dragen bij aan de dromerige sfeer. De cimbalen komen tot leven in de tweede helft, nog steeds op afstand te horen, waardoor het een psychedelisch en symfonisch effect krijgt.

Zangeres Leona onthult de invloed van de tegenculturele Maltese figuur Mario Azzopardi op het nummer: “Toen ik op de middelbare school zat, stelde onze Maltese literatuurdocent ons voor aan toneelschrijver en auteur Mario Azzopardi. Ik had het genoegen om hem te interviewen voor een project waar ik aan werkte, en hij gaf me zelfs een ongepubliceerd gedicht cadeau! Sindsdien heeft Azzopardi mijn wereld volledig veranderd, en Calypso is een eerbetoon aan deze sublieme auteur naar wie ik altijd heb opgekeken.”

Calypso weerspiegelt de veelzijdigheid van de band en we kijken uit naar het volledige album, dat ongetwijfeld een betoverende muzikale reis zal worden.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More