Home Singles ĠENN – A Reprise (That Girl)

ĠENN – A Reprise (That Girl)

by Ann Cnockaert

ĠENN is een indie rockband bestaande uit Janelle Borg op gitaar (zij/haar), Sofia Rosa Cooper op drums (zij/hen), Leona Farrugia op zang (zij/hen) en Leanne Zammit op bas (zij/haar). De band werd oorspronkelijk 10 jaar geleden opgericht in Malta voordat ze verhuisden naar Brighton. Ze identificeren zich als een overwegend queer band en hebben sterke banden gesmeed als een zelfbenoemde zusterschap. Vandaag pakken ze uit met hun nieuwste single A Reprise (That Girl).

© ĠENN

A Reprise (That Girl) gaat over de herhalende zoektocht naar bevrediging door technologie, zonder oppervlakkige interpretaties. De zang van Leona Farrugia, met noir-invloed, behandelt hoe we dagelijks worden overspoeld met informatie en hoe we onszelf constant meten en vergelijken met anderen. Op de achtergrond is John Newton van het duo JOHN te horen.

Farrugia vertelt over het nummer: “Van nature heb ik altijd het gevoel gehad dat er druk is om mezelf te vergelijken, of dat nu via de lens van moderne technologieën is of binnen de creatieve industrie. Het is iets wat zeer ontwrichtend kan zijn, vooral voor jonge mensen in een patriarchale samenleving.”

Wij horen vooral een zeer goeie song die zich langzaam nestelt in ons hoofd. Hoe vaker we ernaar luisteren, hoe beter we het vinden. De song combineert spoken word met meeslepende gitaarriffs en een krachtige boodschap die tot uiting komt in de laatste noten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More