Home Singles COLLAPSE UNDER THE EMPIRE – Revelation (Finaltune Records/Broken Silence)

COLLAPSE UNDER THE EMPIRE – Revelation (Finaltune Records/Broken Silence)

by Bart Verlent

Chris Burda en Martin Grimm maken al 15 jaar een mix van postrock, soundtrack, shoegaze, ambient en elektronica onder de naam Collapse Under The Empire. Om dit te vieren brengt het duo op 29 september de vinylbox Works 08-23 uit met de volledige back catalogue van de band plus het nieuwe album Recurring. De nieuwe langspeler zal enkel te koop zijn bij de box en zal dus niet afzonderlijk op de markt verschijnen.

© Collapse Under The Empire

Collapse Under The Empire omschrijft hun nieuwe plaat als epische, orkestrale postrock. Het is niet verwonderlijk dat de muziek van dit duo regelmatig wordt gebuikt als soundtrack van films, series en documentaires want hun instrumentale composities klinken vrij bombastisch. Dat geldt ook voor Revelation, de teaser van het aankomende album.

De intro lijkt wel weggelopen uit een fantasyfilm, als de elektronica invalt, wordt het allemaal wat lichter maar bij de gitaren horen we toch weer iets dreigends. Als de drums plots uit de lucht vallen, wordt het allemaal heel zwaarmoedig en gaat het duo er toch wel een beetje over. Gelukkig krijgen we nog even een rustpunt voordat alles uit de kast wordt gehaald om er een “over the top-sound” einde aan te breien.

Het nummer vormt waarschijnlijk de ideale soundtrack voor een fantasyfilm, maar om gewoon naar te luisteren is het allemaal een stuk te orkestraal en te weinig postrock.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More