Home Singles GAMMA RAVE – Crossroads (Den Hoed Music Records)

GAMMA RAVE – Crossroads (Den Hoed Music Records)

by Nel Mertens

Na hun debuutsingle Flatline, stelt de Gentse band Gamma Rave hun tweede single Crossroads voor. Will Harwood (Gadje Scum / synths, vocals), Sanne Werkers (Brazzmatazz, Kinky Star / gitaar, backing  vocals), Jonas Nyaarr (Idealus Maximus, GoToEleven / bas, backing  vocals) en Geert de Waegeneer (Thou, BOMA Studio / drums) worden samen gedreven door live elektronica. De band wil de energie van de dansvloer naar het live circuit brengen met een frisse mix van synthetische elektronische klanken en een dosis rauwe punk. Niet zo vreemd, dachten we. Tot je hoort wat ze in deze tweede single doen!

MC Willybobz vertelt het verhaal achter Crossroads: “In 2007 gingen mijn broer en ik op roadtrip door de VS. Op een nacht reden we door de straten van San Francisco wanneer we aan een kruispunt kwamen waar alle lichten gedoofd waren. Aan de overkant zagen we een silhouet van een fietser, of daar gingen we toch van uit. We wachtten tot die uit de weg zou gaan, maar er kwam geen beweging in.
Dus we zetten onze weg maar voort. Onze koplampen verlichtten het silhouet, en we realiseerden ons dat het in werkelijkheid een oudere vrouw in een rolstoel was in het midden van de weg, die ons pal aankeek. Achteraf bekeken hadden we natuurlijk moeten stoppen om te kijken of alles in orde was, of op z’n minst haar van de baan af te helpen.
Maar ik schaam me om te zeggen dat we gewoon zijn doorgereden. Het leek alsof we in een nogal ruwe buurt waren, en het hele voorval had ons erg zenuwachtig gemaakt. Het was bijna iets uit een horrorfilm.
De hele ervaring bracht me aan het denken. Wie was deze vrouw? Wat deed ze daar en hoe is ze daar terecht gekomen? Zo zag Crossroads het licht, een nummer over zij die door de barsten van onze samenleving vallen en worden achtergelaten, en hoe we hier allemaal medeplichtig aan zijn. Mezelf inclusief.”

Crossroads opent met rap. Die klinkt nogal droog als intro, tot de drums al snel invallen en aangevuld worden met heerlijke gitaarriffs. Wat eerst als een vrij klassiek, Amerikaans getint rapnummer klonk, transformeert met pompende ritmes tot een drum-’n-bass-banger! Geniaal, de transitie die dit nummer ondergaat! Volledig tegen alle gangbare muzikale regeltjes in, wordt hier vloeiend in één track geswitcht tussen en geblend met verschillende genres.

De gillende synths en grommende noisy elektro zorgen voor een wild rave-sfeertje! En dat kan je op 13/1 live meemaken in Café Foli-A in Retie!

Crossroads is digitaal verschenen.

Facebook Soundcloud / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More