Home Singles NITS – The Tree (Sony Music)

NITS – The Tree (Sony Music)

by Bart Verlent

Dit jaar vieren Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips de 50ste verjaardag van Nits. Deze feestelijke gelegenheid wordt gevierd met een 30-delige podcast Dial Nits, gemaakt door Eric Facon. Er verschijnt ook een uitgebreid fotoboek met stills van video’s en super 8 films die Hofstede vanaf 1980 van de band maakte. Ook toert de band door Europa met de tournee NIT50 (in ons land te zien op 15 maart in De Roma in Antwerpen en 20 april in AB in Brussel) en verschijnt er nieuwe muziek met de ep Tree House Fire.

© NITS

De ep verschijnt op 19 januari en heeft als centrale thema de brand die de Amsterdamse studio van de band in 2022 verwoeste. Op Tree House Fire staan zes nieuwe composities van het Nederlandse trio waarvan we The Tree krijgen als smaakmaker. Het is een vrij ingetogen nummer waarin Hofstede vol weemoed zingt. Het valt op dat het timbre van zijn stem wat veranderd is en wat in de buurt komt van dat van Bob Dylan.

De brand heeft voor Henk, Rob en Robert heel wat gevolgen gehad. Veel instrumenten en souvenirs zijn in rook opgegaan maar toch blijven de drie zich vol overgave smijten. Dat hoor je in deze prachtige single.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More