Home Singles GAMMA RAVE – Flatline

GAMMA RAVE – Flatline

by Nel Mertens

Het relatief nieuw Gentse project Gamma Rave wordt aangestuurd door Will Harwood a.k.a. MC Willybobz (Gadje Scum), Sanne Werkers (Brazzmatazz, Kinky Star), Jonas Nyaarr (Idealus Maximus, GoToEleven) en Geert de Waegeneer (Thou, BOMA Studio) en wordt gedreven door live elektronica. En dynamisch, energiek viertal, zo blijkt uit hun debuutsingle Flatline.

Art © King Rat Artwork

In een eclectisch electropunksfeertje krijgen we Flatline gepresenteerd. Een funky rap rolt door synthetische electroklanken, met drums en attitude van een punkband die een gezonde dosis drum-’n-bass en dub binnen heeft! We moeten je niet vertellen dat we dat hier wel tof vinden. Eentje die zonder twijfel de dansvloer doet daveren…

Flatline is gebouwd rond het concept van een flatlinende patiënt. De song start met de simpele piep en een ritmische hartslag, voor er meer en meer lagen in de mix komen, een chaotische opbouw resulteert in de onvermijdelijke ‘flatline’ en barst dan los in een  onstuimig drum-‘n-bass-refrein”, legt de band uit.

‘Freedom is a word that is getting old
Freedom is a concept bought and sold’

Inhoudelijk is het nummer gebaseerd op een tekst die MC Willybobz reeds schreef op 17-jarige leeftijd, dat zorgt ervoor dat ook het thema een hoog punkgehalte heeft, want het kaart het verdwijnen van de ware betekenis van democratie en vrijheid aan. De bijhorende clip en het artwork ademen dan eerder een nineties-sfeertje uit!

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More