Home Belgisch THE GRASSROOTS MOVEMENT – Eén Kans Per Meisje (Pig Parade Records)

THE GRASSROOTS MOVEMENT – Eén Kans Per Meisje (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

In 2014 hadden enkele vrienden het idee om een hiphop project uit de grond te stampen. Ze gingen op zoek naar muzikanten die net als zij inspiratie haalden uit soul en funk. Na een tijdje telde The Grassroots Movement 12 enthousiaste leden. Ze bouwden een stevige live-reputatie op en brachten drie singles uit in eigen beheer. In 2017 behaalden ze de tweede plaats op de Nekka-wedstrijd zodat ze in datzelfde jaar op de planken stonden van Dranouter Festival.

(c) The Grassroots Movement

Het was alweer twee jaar geleden sinds de band uit Wetteren hun vorige single Piloot uitbracht dus werd het de hoogste tijd om iets nieuws te releasen. Deze keer echter niet meer in eigen beheer maar op het nieuwe Wetterse label Pig Parade Records.

Eén Kans Per Meisje is een typische Grassroots Movement-compositie. De raps van Clifferd en Swieso vloeien zoals altijd perfect op de dansbare muziek van de 10 muzikanten. Onder het motto “relax, geniet en dans”, geven ze ons hun kijk op liefdes- en vriendschapsrelaties.

The Grassroots Movement is erin geslaagd om ons met deze single even de coronacrisis te laten vergeten. Het nummer klinkt zomers en is erg aanstekelijk, het perfecte medicijn voor deze bizarre periode.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More