Home Singles FLORIS FRANCIS ARTHUR – Hold Me Now

FLORIS FRANCIS ARTHUR – Hold Me Now

by Nel Mertens

Floris De Decker liet – luid en duidelijk – al heel wat van zich horen met zijn spacepopband Cloudy-Oh, als frontman van Team William en als muzikant bij The Van Jets en Intergalactic Lovers. In alle stilte werkte hij het voorbije jaar aan een eerste solo-album met “donkere liedjes voor donkere dagen” onder zijn alter ego Floris Francis Arthur. Uit dat solodebuut krijgen we een eerste single te horen.

Foto © Kevin Faignaert

In Hold Me Now lijkt alle kwetsbaarheid te zitten die in een mens kan schuilen. Een intiem, helder, traag pianospel raakt de duisternis zacht aan, met elke noot die aangeslagen wordt. De backing vocals – door Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) en Jan De Rauw (Watchoutforthegiants) – leggen fragiele accenten in een breekbaar prachtige song, waarin warm natuurlijke ritme-elementen opduiken.

Het nummer vertelt een tragikomisch verhaal over iemand die er alles aan doet om de perfecte romantische liefde te vinden en daar telkens in mislukt.

Het is moeilijk uit te maken of dit een huil- of troostnummer is. Wij voelden verborgen verdriet plots loskomen bij het beluisteren, maar voelden ons ook meteen gesust en verwarmd door Floris’ stem, die de zacht melancholische zanglijn op een bed van watjes (en iets wat op een gospelkoortje op de achtergrond) leek te leggen.

Melig? Ballade? Betuttelend? Helemaal niet. Gewoon helemaal Floris. Puur. Oprecht. Intens mooi.

Het eerste album van Floris Francis Arthur There Never Is And Never Was A Masterplan zit eraan te komen in december en als we mogen oordelen op basis van deze eerste track, dan wordt het heel wat!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More