Home Singles DAVID NEWBOULD – Morning (Blackbird Record Label)

DAVID NEWBOULD – Morning (Blackbird Record Label)

by Bart Verlent

David Newbould is geboren in het Canadese Toronto, toch maakt deze roots-rockende singer-songwriter overtuigende americana. Vorig jaar bracht hij nog de straffe plaat Power Up! uit en nu is hij er al terug met nieuwe nummers die hij in november in Europa live komt voorstellen.

© David Newbould

Morning is geschreven met de Britse songschrijver Roger Cook die naar Nashville verkaste, en in het verleden ook songs afleverde voor onder andere The Hollies, The Fortunes, The Cats en Hugh Cornwell. Morning gaat over iets dat iedereen wel al eens is tegengekomen, over momenten dat alles tegenzit maar je toch de wijsheid hebt om te beseffen dat betere momenten om de hoek liggen.

Het nummer begint vrij stevig en catchy maar krijgt daarna een knappe instrumentale break. Je merkt aan alles dat Newbould niet houdt van traditionele songopbouw, hij experimenteert graag terwijl hij de aanstekelijke vibe niet uit het oog verliest.

Je kan David Newbould live aan het werk zien op:

02/11 – De Zeepziederij, Bree
15/11 – CC Het Gasthuis, Aarschot
18/11 – De Floeren Aap, Mechelen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More