Home Singles FAKE INDIANS – 27 Okay (Fons Records)

FAKE INDIANS – 27 Okay (Fons Records)

by Jos Buersens

Met 27 Okay gaf het kwartet van Fake Indians ons, na O.D.D., onlangs een tweede voorsmaakje van hun nieuwe album. En aangezien we ons als fans van het eerste uur rekenen, spreekt het voor zich dat we ook deze muzikale telg van de nodige woorden willen voorzien.

Bij aanvang doet het nummer ons kort aan de intro van het Rosetta Stoned van Tool denken. En hoewel het nummer na enkele seconden alweer op en top Fake Indians schreeuwt, behoudt het wel een zekere epiek die we ook in heel wat Tool tracks waarnemen.

Fake Indians kenmerkt zich onder meer door hun ritmesectie, en die staat, ook tijdens deze track, wederom als een huis. De gitaren projecteren dan weer een muur van noise maar met de nodige aandacht voor melodie. En dan zijn er nog die kenmerkende parlando-achtige vocalen van Stof Janssens die het geheel samenbrengen tot de noemer Fake Indians.

Over de thematiek van het nummer valt te discussiëren maar als we naar de titel van het nummer kijken en sommige zinnen tekst analyseren, vermoeden we toch dat er links zijn naar de befaamde 27 club waarvan onder meer: Kurt Cobain, Janis Joplin en Jimi Hendrix betreurde leden zijn.

Liefhebbers van My Bloody Valentine en Sonic Youth zullen ongetwijfeld hun gading vinden in deze epische, noisy en melodieuze track. Met 27 Okay brengt Fake Indians dan ook een oerdegelijk staaltje noiserock die voldoende van het paadje afwijkt om onze aandacht te trekken én te behouden!

Op naar de volgende single en het nieuwe album!!

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links voorzien om deze heerlijke band op de voet te volgen en je van de nodige aanschaf van voorgaande releases te verzekeren.

FAKE INDIANS: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More