Home Singles FAKE INDIANS – O.D.D. (Fons Records)

FAKE INDIANS – O.D.D. (Fons Records)

by Jos Buersens

Je zal daar maar zitten met Oppositional Defiant Disorder en geen flauw benul hebben van wat je nu precies hebt, noch wat je eraan kan doen. Na enig, halfbakken onderzoek van onze kant zijn we er gelukkig in geslaagd zowel enkele symptomen op te sommen als enkele mogelijke remedies voor te stellen. Qua symptomen kenmerkt ODD zich onder meer door:

De schuld van eigen fouten aan anderen geven;
Vaak in conflict gaan met volwassenen of andere autoriteitsfiguren;
Anderen met opzet ergeren;
Hatelijk en wraakzuchtig gedrag vertonen;

Herken je jezelf in het bovenstaande gedrag, dan zijn er enkele relatief makkelijke dingen die je kan doen ter bestrijding van de gedragsproblematiek.

Een eerste, en meest voor de hand liggende, optie is je verkiesbaar opstellen als volksvertegenwoordiger en vervolgens een plaats in het parlement proberen te veroveren, alwaar je, volgens de recente media, voor een forfait van plus minus 180 al je opstandig gedrag netjes onder knoet kan houden met sloten alcohol. Nu, aangezien het parlement niet voor iedereen even bereikbaar is en we uit verschillende imaginaire bronnen hebben vernomen dat er geen gratis nootjes meer bij de consumpties worden gegeven, is er gelukkig ook nog een tweede optie. Zo is het aangewezen om bij mogelijk symptomen van ODD onmiddellijk de nieuwe track van Fake Indians op repeat te zetten en te dansen alsof je rechterhersenhelft gelijktijdig wordt aangevallen door een cluster aan bloedklonters en psychedelica.

In 2020 brachten de noiserockers van Fake Indians met The Pest een dijk van een plaat uit die we, zonder overdrijven, tot op heden nog altijd grijsdraaien. Nu geeft het kwartet met single O.D.D. ons alvast een voorsmaakje van het nieuwe album dat ze onlangs inblikten en dat we na de zomer mogen verwachten op Fons Records.

Een retestrakke ritmesectie, bakken noise, psychedelica en vocalen die wel uit een megafoon lijken te schallen. Het zijn elementen die Fake Indians kenmerken en die ze ook voor single O.D.D. nog eens graag van onder het spreekwoordelijke stof halen en bovendien wederom met succes weten in te zetten.

Wij zijn fan!

Naar goede gewoonte hebben we je hieronder van de nodige links voorzien om Fake Indians op de voet te volgen en je van de nodige aanschaf van platen, tickets, t-shirts, tapes, … te verzekeren.

Alvast veel succes bij de nakende verkiezingen!

BANDCAMPVI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More