Home Singles KOEN JANSSEN – Dance Of The Fairies (Warner Chappell PM)

KOEN JANSSEN – Dance Of The Fairies (Warner Chappell PM)

by Nel Mertens

Hij is een Belgisch componist/producer die met een duidelijke klassieke bagage frisse, eigentijdse muziek creëert. Hij bracht al enkele albums uit bij verschillende labels, waaronder twee albums en een ep bij Warner Chappell PM, waar hij huiscomponist is. Binnenkort stelt Koen Janssen zijn derde album voor en daaruit krijgen we een magisch feeëriek voorsmaakje van te horen met Dance Of The Fairies.

Op zijn nieuwe album Wonders Beyond mogen we 12 tracks verwachten, met live strijkers (The Mill Orchestra) en live koperblazers (met o.a. Carlo Mertens) en drie Belgische vocalisten. Drie jaar lang schonk hij hart en ziel om dit project te realiseren. Van het componeren naar het uitschrijven van de partituren voor de muzikanten, tot het opnemen van het orkest en de vocalisten en het mixen en masteren in een professionele studio.

Als we Dance Of The Fairies beluisteren, mogen we vooringenomen aannemen dat hier iets magisch gebeurd is. Een erg filmisch nummer, waarop we graag de uitdaging aangaan om die elf te vinden om er mee te dansen. Het nummer start breekbaar, met piano, waarna de toetsen steeds meer rond gaan dwarrelen en de track steeds avontuurlijker gaat klinken. Glinsteren langs zonnestralen, de warmte van de strijkers tegen ons aan drukkend… Alsof we een stukje liefde cadeau kregen, verpakt in een instrumentale track!

Wonders Beyond verschijnt in juli bij Warner Chappell Production Music Germany en Elbroar Trailer Music met de steun van Fund Belgian Music (onderdeel van de Koning Boudewijnstichting).

Facebook / Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More