Home Singles F R A G M E N T – Blown Away

F R A G M E N T – Blown Away

by Nel Mertens

We mochten al eens eerder met de heren van de postpunkband F R A G M E N T het repetitiekot induiken en konden ze ook al enkele keren live bewonderen, maar nu heeft het Gentse viertal zijn eerste single klaar!

Met Blown Away scheuren Christophe Scheire (frontman, zanger), Philippe Gunst (gitaar, toetsen), Geert Bonne (drums) en Piet Geldhof (bas) een liedesverhaal aan flarden.

“Do you remember those crazy days
We left no room for grown up moves
Do you remember the two of us
Drunk of love and horny moods”

Qua geluid kan F R A G M E N T niet ontkennen dat ze de donkere klankkast van de eighties beminnen. Kenmerkend is de meerlagige opbouw van het nummer, zowel qua instrumentatie als emoties. Want net zoals Ian Curtis en zijn tijds- en zielsgenoten, kan ook F R A G M E N T maar moeilijk kiezen tussen kwaad, ontgoocheld, hoopvol of het ook allemaal niet meer weten. En dat klinkt door in hun muziek. Nu eens wild om zich heen slaand, dan weer zachtjes trillend als een espenblad, zoeken de songs hun doelwit: het hart van de muziekliefhebbers van vandaag.

Blown Away is digitaal verschenen en is een eersteling die je ook terug zal vinden op hun debuutep And Then I Fell Apart die in september digitaal en op vinyl verschijnt.

Zo lang zouden we niet wachten om F R A G M E N T te ontdekken, want ze zijn op hun best op een podium. Je kan hen live aan het werk zien op:

15/04 – B52, Eernegem
22/04 – 90 seats, 90 minutes in the church, Gontrode
30/04 – Gentse groepen uit repetitiekot, zaal Goedleven, Gent
30/06 – Effenaf Festival, Tienen
27/08 – Deeper In The Woods, Agimont

Facebook / Vi.be / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More