Home Singles ENO – Good Together (Eigen Beheer)

ENO – Good Together (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Wie denkt dat Eno een link heeft met Brian Eno is eraan voor de moeite. Want Eno is een gloednieuwe Gentse band rond Eno Meulenbergs en bassist Mathias Stal, gitarist Tim Leyman (Ramkot), toetsenist Jan Roelkens (Sioen) en Emilio De Temmerman op drums. Samen brengen ze indierock van het dansbare, ruwe en authentieke soort. Hun invloeden gaan van Beck, Wilco en Blur tot Evil Superstars.

© Eno

De debuutep van Eno verschijnt in het voorjaar van 2022. Good Together is er de eerste single uit. Het is een aanstekelijk indiegitaartrack die wel iets weg heeft van de lo-fi pop van Beck. Alleen het refrein is erg aanstekelijk en daar valt de vergelijking dan ook totaal weg.

Dit vijftal is niet vies van wat experiment met diverse bizarre geluidjes. Aan de andere kant kennen ze ook de kunst om een catchy single te schrijven. Good Together is in elk geval een boeiende en originele debuutsingle!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More