Home Singles DOWN THE LEES – Since La Vie En Rose (Off White House Records)

DOWN THE LEES – Since La Vie En Rose (Off White House Records)

by Nel Mertens

Met haar postrock-/postpunkproject Down The Lees veroverde Laura Lee Schulz al heel wat Gentse en Belgische harten, voor ze terugkeerde naar haar thuisbasis. Maar ook van daaruit blijft ze ons beet grijpen met haar rake songs.

Na Dead And Over, vond ook Since La Vie En Rose zijn weg over de oceaan. De tweede track die Schulz schreef tijdens de lockdownperiode, waarmee ze in de psyche, haar gekwelde roem en uiteindelijke ondergang van Edith Piaf duikt.

I know you felt all alone
Solo, in your microphone
Since la vie en rose
Since la vie en rose

Your time immortal
Stretches on
Since la vie en rose
Since la vie en rose

Did you really think that nobody cared
A tarnished memory
An irresistible need to destroy yourself

In zwaarbeladen tristesse weerklinkt de desolate eenzaamheid sober prachtig. Met snerpende gitaren die opbouwen en met traag zware drumslagen losbreken. Terwijl de kracht van de drums en gitaar (traag, maar zwaar) ons overweldigt, horen we Laura’s stem zuiver en ijl fragiel klinken. Die contrasten zorgen voor een fantastisch opgebouwde en sterk uitgevoerde track.

De track werd volledig ingespeeld en opgenomen in de Okanagan Valley door Laura Lee zelf. Om de drumpartijen te perfectioneren, volgde ze online drumlessen van William Goldsmith (Sunny Day Real Estate).

Since La Vie En Rose is digitaal verschenen bij het label Off White House Records.

Facebook Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More