Home Singles DOWN THE LEES – Dead And Over (Off White House Records)

DOWN THE LEES – Dead And Over (Off White House Records)

by Nel Mertens

Down The Lees, van oorsprong een project uit Vancouver (Canada) begon als een solo-act van Laura Lee Schultz (Queazy, New Years Resolution, Skinjobs) die ook een hele tijd in Gent heeft gewoond. Het project kende veel verschillende bestaansvormen. Na  drie albums, een ep en talloze singles, laat de band opnieuw van zich horen, met een nieuw nummer.

Dead And Over was bedoeld als de zwanenzang van Down The Lees, maar de nakende dood bleek slechts een schijndood van een drietal jaar te zijn, want in deze nieuwe track klinkt de band nog stevig levend.

“So here we are Forty years
after a dying start
Finding a way through the plague
Blinded I know you’ll forget me again
and take all the praise
I can’t play anymore games”

Sinds de terugkeer naar Canada, wordt Laura Lee als zangeres bijgestaan door bassist Chris Carlson en drummer Andy Ashley. Het trio weet samen een duidelijk spoor van donderende gitaren en beukende drums te trekken, die samen met LL’s stem, de onmiskenbare harde waarheden van het leven draagt.

We krijgen boeiende en dynamische soundscapes in een knappe crossoversound van postrock, shoegaze, hardcore, slowcore en no-wave te horen. Het nummer legt rauwe emoties van verdriet, frustratie en angst vast, die door de jaren heen, sinds het begin van de pandemie, doorgedrongen zijn. Down The Lees klinkt hier zo oprecht. En messcherp!

Dead And Over is digitaal verschenen.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More