Home Belgisch BOBBI LU – Pretty Planet (Mayway Records)

BOBBI LU – Pretty Planet (Mayway Records)

by Kris Van den Bossche

Bobbi Lu ’s tweede single begint vertrouwd met synths en haar omfloerste stem. Een logisch vervolg op Metapwhore, zo lijkt het.

foto (c) PJ Blondeel
BOBBI LU © PJ Blondeel

“Shut shut up, I’m trying to make money, and you’re getting in my way.” Oei, dat klinkt kwaad?

En dan barst de bom! Echte drums komen binnen (Joshua Ongenae). Het tempo is hoger. En we horen een andere kant van de stem van de Brugse Britse Lu(cy) Ryan: lange en brede uithalen. “It’s a pretty planet”, alles moet er uit. En verdomme, een elektrische gitaar eronder (Ward Rosseel?). Wat gebeurt hier allemaal?

De piano met echo in de mooie brug/drop. Een pitbull van een refrein, dat meer aan grunge dan aan electro doet denken.

Aan het eind haalt er iemand zelfs een akoestische gitaar boven. Dit gebeurt er als Thom Yorke, Jonny Greenwood en Caroline Polachek tegelijk in je hoofd zitten. Is het elektro-indie? Zo veel in drie en een halve minuut en het klopt allemaal (productie Lucy Ryan samen met Tobie Speleman).

Schitterende single, vol bruisend leven. Kwaad op de alles verterende hebzucht rondom ons. “Will you be my cash cow?”

Bobbi Lu gaat op avontuur en alles mag. Waar wacht je op, Willy en Stu? Zet Pretty Planet op repeat in jullie playlists.

Bobbi Lu is in juni en juli te zien, onder meer in Brussel, Brugge, Damme, Diest, Gent, Oostende, Damme en de volgende maanden overal ten velde. Ook live niet te missen.

Bobbi Lu | Facebook | Instagram

BOBBI LU – Pretty Planet
BOBBI LU – Pretty Planet

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More