Home Singles DJ ALDOLINO – Antwerp Curry (Sacred Love Records)

DJ ALDOLINO – Antwerp Curry (Sacred Love Records)

by Jos Buersens

Er is een lichtpuntje aan het einde van de coronatunnel en dat komt van niemand minder dan Aldo Struyf. Wat moet een beroepsmuzikant doen als hij niet meer kan toeren en repeteren? Thuis in de goede oude DIY-mentaliteit nieuwe nummers opnemen natuurlijk.

(c) Dj Aldolino

Zo gezegd, zo gedaan. Aldo Struyf heeft dan ook onder het alter ego ‘Dj Aldolino’, een schitterende 7” gelost met daarop de nummers Antwerp Curry en Sambusa.

De cover van de 7” geeft al een goed beeld van de inhoud ervan. De kop van Aldo himself die prijkt voor een oosterse achtergrond. Wie de gatefold openslaat, ziet vervolgens een glimp van een platenverzameling waarvan de aanblik ons stante pede tot een kwijlende massa herleidt. We weten dat Aldo, als oud-werknemer van een platenzaak, niet vies is van het zwarte goud maar dit is zonder twijfel de natte droom van iedere vinyl-liefhebber.

Waar Aldo ook niet vies van is, is van wat oosterse invloeden. Dat bewees hij in het verleden al bij zijn Creature With The Atom Brain en Crayon Sun. In datzelfde verleden liet hij al wel eens vallen dat hij geen ambitie heeft om in de nabije toekomst nog hoofdvocalen op zich te nemen. Dit is volgens ons één van de redenen dat hij voor Crayon Sun beroep heeft gedaan op Dave Reniers; en uiteraard ook omdat Dave gewoon een dijk van een zanger is.

Op deze 7” tilt Aldo zijn voorliefde voor oosterse muziek naar het volgende niveau en moeten ook de vocalen eraan geloven. Omdat de heren van Tinariwen door de coronacrisis niet direct een vlucht naar Antwerpen vonden, heeft Aldo dan maar gekozen voor the next best thing en dat is vocalen samplen. Wat er net gezongen wordt en in welke taal weten we niet en het zal ons worst wezen. Voor ons was het in ieder geval een schitterende en originele keuze.  

Deze 7” ademt Aldo Struyf. We horen oosterse riffs op zowel synth als gitaar; die in combinatie met de oosterse zang zorgen voor een verrassend en origineel resultaat. Waarom je dit plaatje, dat trouwens gelimiteerd is op 300 stuks, in huis moet halen? We zullen de vraag omdraaien. Geef ons eens argumenten waarom je hem niet in huis zou halen. Een uitgelezen kans om eens goed te “winkelhieren” volgens ons!

Tekst: Jos Buersens

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More