Home Singles FRANKIE FAME – Not Me (Eigen Beheer)

FRANKIE FAME – Not Me (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Met een artiestennaam als Frankie Fame verwacht je eigenlijk niet veel. In het echte leven gaat Frankie door het leven als Michael Franck en werkt deze Antwerpenaar als technicus bij Nice Recordings. Daar werkte de man al samen met The Calicos, Geppetto and The Whales, Matthieu en Guillaume, Blackwave en David Ngyah. In maart van dit jaar verscheen Fame’s debuutsingle Tuesday waarop Frankie hitgevoelige, psychedelische pop bracht die in de lijn ligt van Tame Impala.

(c) Monday Agbonzee Jr.

Single nummer twee Not Me gaat in diezelfde lijn verder. Ingehouden funky klanken, retrosounds, een dromerige stem, zweverige synths en een refrein waar Kevin Parker jaloers op zou zijn. Het is een zomerse single met een lekker laid-back sfeertje. Prima muziek om in één of andere cocktail- of loungebar te spelen.

Als alles goed loopt zal Frankie Fame mogen openen voor Blackwave, die dit najaar op tournee gaan. Hij zal daar moeten bewijzen of hij zijn artiestennaam waardig is. Want zijn nummers zijn net iets te vrijblijvend, we missen een eigen originele sound. Maar zijn optimistische songs kunnen wel de perfecte soundtrack zijn voor de zomer van 2020.

FACEBOOK/SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More