Home Singles DE BEREN GIEREN – Stress Als Optie (Sdban Records)

DE BEREN GIEREN – Stress Als Optie (Sdban Records)

by Björn Comhaire

Er al mag al eens gelachen worden bij De Beren Gieren. Fulco Ottervanger, Lieven Van Pée en Simon Segers houden het graag wat luchtiger en gebruiken hun eigen interpretatie van jazz vaak als vehikel om te ontstressen. Dat is niet anders op deze tweede single Stress Als Optie die hun album Less Is Endless aankondigt waarvan de release is uitgesteld naar 10 september.

© De Beren Gieren

Als een knikker die steeds sneller van de trap tuimelt, loopt Lieven Van Pée met staccato plukken aan zijn bassnaren de toonladder af. Hij doet dat op een kruidig bedje krokante percussie die als een tikkende klok het verstrijken van de tijd weergeeft. Tot met schelle aanslagen het werkuur aanvat. De speeltijd is voorbij. Niet stressen is niet langer een optie. Werken, werken, werken, kort even uitblazen en dan nog wat werken tot je afgepeigerd en uitgezakt in de zetel neerploft. Op naar de volgende dag!

Stress Als optie is een korte muzikale “tranche de vie” over hoe we met ons hectische leven omgaan en over de mate waarin we daar zelf nog een keuze in hebben. Een wat vreemde single en net daarom helemaal De Beren Gieren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More