Home ReviewsAlbum Reviews UMA CHINE – Changes (W.E.R.F. Records)

UMA CHINE – Changes (W.E.R.F. Records)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden debuteerde Uma Chine met een naamloos album bij Starman Records. De plaat werd overal positief onthaald en Nele De Gussem en co belandden in de finale van de muziekwedstrijd Sound Track en ook in de finale van Humo’s Rock Rally. Voor de nieuwe plaat was het tijd voor iets helemaal anders. De band tekende bij het jazz/not jazz label W.E.R.F Records waarop hun tweede album, met de toepasselijke titel, Changes verschijnt.

© Uma Chine

Het album gaat over het onderbewuste dat zich via dromen aan ons openbaart. Waar ’s nachts verhalen van heden en verleden door elkaar worden gehaald, komen overdag verse inzichten, die ons veranderen.
De plaat beschrijft keerpunten die veroorzaakt worden door het onderbewuste. De Gussem schreef Changes met de mogelijkheden van de muzikanten van de band in haar hoofd. Zo is deze plaat een meer solide geheel geworden, terwijl hun debuut muzikaal toch wat alle kanten uitging.

Het debuutalbum van Uma Chine was van zeer hoge kwaliteit. Op deze tweede is dat niet anders en de band levert opnieuw een sfeervolle topplaat af. Het lijkt erop dat de muzikanten nog meer naar elkaar toegegroeid zijn. Zo vullen de gelaagde stemmen, vervormde gitaren en synths en knappe percussie elkaar mooi aan, in plaats van elkaar te overstemmen. Iets wat wel eens gebeurde op het eerste album.

Tussen de nummers door krijgen we af en toe kleine pareltjes, zoals Delirium, Rachida en The Grass. Korte, sfeervolle nummers die de plaat iets extra geven. Op Delirium en The Grass horen we ingetogen analoge synths, terwijl Nele in Rachida een mooi liefelijk slaapliedje zingt.

Uma Chine leverde met deze tweede plaat een wondermooi geheel af. De band maakte duidelijk een positieve evolutie door. We zijn benieuwd of ze dit magisch geluid ook live kunnen neerzetten.

BANDCAMP/FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More