Home Singles GUUS – Wat Een Jaar (Eigen Beheer)

GUUS – Wat Een Jaar (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Gentenaar Guus Herremans is van hoofdberoep accordeonist (Les Bottines Artisiques, Airboxes). Het vele thuis zitten door corona zorgde echter voor inspiratie voor zijn eerste single Wat Een Jaar. Hij zette zijn accordeon aan de kant en zingt deze keer zelf. Hij kreeg voor deze single assistentie van Elise Bruyneel (Lucy And The Birds) op backings, Laurens De Schutter (De Fanfaar) op drums en Jelle Van Cleemputte (Zinger, Les Bandits de Belleville) op gitaar en bas.

© Guus

Wat Een Jaar is een knappe compositie met warme, weidse arrangementen, alleen zong Herremans de teksten in op een manier die wat doet denken aan Kvraagetaan van de Fixkes. Tijdens het refrein horen we meer de echte Guus waardoor het nummer meer tot zijn recht komt.

Herremans schreef met deze single de corona-frustratie van zich af, maar ook bewees dat hij mooie nummers kan schrijven. Alleen kan hij beter zijn eigen weg bewandelen, niemand zit tenslotte te wachten op een Fixkes kopie.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More