Home Singles CROSSBEAT – Sunday Night (ILSA)

CROSSBEAT – Sunday Night (ILSA)

by Fabris Lemant

Dries Merre en zijn kompanen van Crossbeat hunkeren naar de donkere uren van het ochtendgloren en willen dringend nog eens uitbreken in het weekend. Dat de ophokplicht niet enkel voor kippen maar ook voor nachtraven al maanden aansleept, maakt dat het Gentse triphopcollectief al meer singles uitbracht dan ze live kon spelen. 

Sunday Night blikt enkele maanden vooruit naar zondagavonden waar de pyjama terug plaats maakt voor uitgaanskledij en waarbij de jingle van het 7 uur journaal geruild wordt voor diepe, donkere bassen.  

Daar waar Crossbeat in het verleden vaak beroep deed op guestvocals is het nu man achter de knoppen Dries Merre die de vocals op zich neemt. Crossbeat heeft een eigen specifiek geluid (hate it or love it) dat ergens zweeft tussen downtempo trap, elektronische muziek en triphop. 

Voor Sunday Night werd het muzikale spectrum van de Gentenaren uitgebreid met een acidsynth van een TB303 synthesizer (eind de jaren tachtig heel populair bij de makers van acid house) en voelt de gitaarlijn van Frederic van Melle wat 80’s shoegaze aan. Het zijn details, de typische Crossbeat sound blijft ook op deze track behouden.

“The night is far from done”, het zijn de woorden van backing vocals zangeres Manou Maerten. Sunday Night is een downtempo track voor tijdens de late uren, een laatste stuiptrekking voor men moe maar voldaan huiswaarts trekt na een avondje stappen. 

De wanhoopskreet naar veel te korte nachten klinkt zeemzoet, als muziek in de oren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More