Home Singles JORIS – Picasso (Eigen Beheer)

JORIS – Picasso (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Joris Longin is naast mede-eigenaar van de Great Oak Studio ook songschrijver voor onder andere Stan Van Samang. Vorig jaar vond hij het tijd om, op 56-jarige leeftijd, in eigen naam naar buiten te komen met zijn nummers. Zo beleefde hij zijn vuurdoop tijdens een livestream op de Live Untaped Sessions en mocht hij solo openen voor Boogie Beasts op Parklife XL in Hasselt. Nu is er de eerste single Picasso die hij uitbrengt onder de naam Joris.

© Joris

Hij dook de studio in met Steven van Gelder op drums (medevennoot van de studio en ook bekend voor zijn werk bij Tout Va Bien, Hydrogen Sea en Lady Linn), David Thomaere op toetsen (Typh Barrow, Billie Bentein), gitarist Sebastian Leye (DELV!S, Slow Pilot, Noémie Wolfs), Boris Van Overschee op bas (Roselien, Warhaus) en Nina Sampermans op backings (Hooverphonic, RAVVEL). Joris kreeg voor dit debuut ineens een pak klasmuzikanten mee.

Longin heeft een donkere, doorleefde stem waarvan het timbre wordt vergeleken met dat van Tom Waits, Greg Dulli en Leonard Cohen. Ook deze debuutsingle heeft een donker randje. Zo blijft de vergelijking met Cohen zeker hangen. Tijdens het refrein komt er meer kleur in het nummer, dankzij de heldere stem van Sampermans.

Picasso is een mooie, stijlvolle song die blijft hangen na de eerste beluistering. We zijn benieuwd naar wat Joris nog meer voor ons in petto heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More