Home Singles CRAYON SUN – Roaches (Sacred Love Records)

CRAYON SUN – Roaches (Sacred Love Records)

by Jos Buersens

Aldo Struyf heeft tijdens de lockdown duidelijk niet stilgezeten. Een tijdje geleden stuurde hij onder het alter ego DJ Aldolino al de tracks Antwerp Curry en Sambusa de wereld in. We zijn blij om te zien dat ook bij zijn machtige Crayon Sun de creatieve machine onverbiddelijk op volle toeren verder draait.

Roaches, heet het nieuwe nummer van Crayon Sun dat overigens vanaf 1/11 op 7” verkrijgbaar zal zijn. Gelieve deze datum dus al in het groot op jouw aftelkalender te zetten en ook de aankoop van het plaatje al in jouw financiële planning van november in te calculeren.

Aldo Struyf is ook dit keer grotendeels verantwoordelijk voor het instrumentale onderdeel van de track en dat horen we. Doorheen de jaren heeft Aldo een zeer herkenbare en innovatieve stijl ontwikkeld waardoor we vanaf de eerste gitaarlijn onmiskenbaar de hand van Aldo Struyf horen.

Video by Aldo Struyf – Live images by Wouter de Sutter – (c) Sacred Love Records 2020

Het nummer start met een stukje gitaar waarop Clint Eastwood maar al te graag een Mexican standoff zou houden. Ook de elektronische elementen als synths en samples krijgen opnieuw een prominente plaats binnen het nummer. De toevoeging van blazers is iets dat we nog niet gehoord hadden maar wat zeer goed werkt binnen deze track.

Wie een beetje zijn Belpopgeschiedenis kent, weet dat uit de assen van Creature With The Atom Brain twee bands zijn verrezen: Crayon Sun en Condor Gruppe. Dat er soms wederzijdse muzikale beïnvloeding is tussen beide bands is dan ook niet meer dan normaal. Ook Condor Gruppe is niet vies van wat blazers tijdens hun instrumentale meesterwerken en ook het mee dada’en van de blazer melodieën is erg kenmerkend voor hun sound.

Aldo Struyf heeft met het Antwerpse equivalent van Aretha Franklin,  Dave Reniers, een zeer geschikte partner in crime gevonden voor Crayon Sun. Zijn diepe, warme, soulvolle bluesvocalen zijn een mooie aanvulling op de muziek. De harmonica, van de hand van Dave Reniers, die we op de debuutplaat uit 2018 konden horen, is ook een bijzonder origineel element binnen hun sound.

We beginnen te vermoeden dat de historische hand van Midas hier in het spel is want alles wat Aldo Struyf lijkt aan te raken, verandert onverbiddelijk in goud. Of dit zich uit in miljoenenverkoop van platen? Waarschijnlijk niet. De echte muziekliefhebbers onder ons weten echter dat verkoop nooit een betrouwbare graadmeter is geweest voor goede nummers en bij uitbreiding goede platen. Zo werden er van de laatste Coldplay-plaat meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht, de interpretatie van dit cijfer laten we aan jou.   

Wij hebben alvast een plastic beschermhoesje gereserveerd voor deze 7” en kunnen dan ook alleen maar hopen dat Roaches een voorbode is van een nieuw album!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More