Home Singles CONDOR GRUPPE – Rhymes On Our Mind (Sdban Records)

CONDOR GRUPPE – Rhymes On Our Mind (Sdban Records)

by Jos Buersens

Het is nog een kleine drie weken voor we de nieuwste van Condor Gruppe eindelijk in levenden lijve kunnen aanschouwen. Op 17 september staat het te gebeuren en dat meer specifiek in de Roma te Antwerpen. Zij die er bij de release van hun vorige plaat Interplanetary Travels bij waren, zullen ons ongetwijfeld bijval geven als we zeggen dat er weinig settings zijn die de muziek van Condor Gruppe zo mooi complementeren als deze statige bioscoop van weleer.

Dat we blij waren dat Condor Gruppe er voor koos om ook nieuwe plaat Gulliver in de Roma voor te stellen, is dan ook een evidentie. En net toen we dachten dat onze gretigheid jegens het concert niet groter kon worden, stuurde Condor Gruppe alweer een nieuwe single de wereld in.

© Condor Gruppe – Gulliver – Sdban Records – 2022

Neil Peart? Is that you??

Wanneer we Rhymes On Our Mind voor het eerst ter ore krijgen, krijgen we bij wijlen het idee dat de track beter Rhythms On Our Mind had geheten. Braziliaanse samba is zowat het eerste wat in ons opkomt als we deze ritmische worp beluisteren, hoewel we bij aanvang van de track ook kortstondig aan YYZ van Rush moeten denken.

Alle samba- en progrockgroepen buiten beschouwing gelaten, is: “Is dit Condor Gruppe?”, de gedachte die het meeste door ons hoofd raast.

Oei, een complete stijlbreuk vraag je je af?

Nee hoor, absoluut niet zelfs. Condor Gruppe heeft doorheen hun voorgaande albums een zeer herkenbare en unieke sound gecultiveerd die wij, als fan van het eerste uur, album na album gretig auditief naar binnen werkten. We zijn echter blij dat Condor Gruppe niet voor evidentie kiest maar dat ze ook al eens graag van het paadje afwijken en dat doen ze met Rhymes On Our Mind absoluut.

Tijdens de track slaat de band ons met ritmes rond de oren die zo de soundtrack van het volgende carnaval van Rio De Janeiro zouden kunnen zijn. Dat we tijdens het beluisteren, meer dan eens, zin kregen om gewapend met een gigantische eclectische pluimenhoed en schaarse kledij door de buurt te paraderen, is dan ook een understatement. Gelukkig voor de buurtbewoners en ons blanco bewijs van goed gedrag en zeden, dwong een gebrek aan de benodigde attributen ons het idee in de koelkast te steken.

Ritmisch, psychedelisch, retro, zwoel, respect voor wat geweest is en vooral met een open blik naar de toekomst is waar Rhymes On Our Mind voor staat.

© art by Hestules

Stilstaan is achteruitgaan, Rush wist het en nu ook Condor Gruppe!

Wij zien jou graag op 17 september in de Roma bij de release van Gulliver! Meer info en tickets vind je hier.

CONDOR GRUPPE: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More