Home Belgisch CATBUG – Oude Zomers

CATBUG – Oude Zomers

by Felix Sandon

Elk jaar komt onvermijdelijk dat moment waarop je beseft dat de zomer voorbij is. Het is vroeger donker en later licht en wanneer je terugblikt op de afgelopen maanden, besef je dat je opnieuw niet alles gedaan hebt wat je aan het begin van de zomer had gepland. Of zijn wij gewoon weemoedige zwijmelaars? Misschien niet, want Catbug bezingt datzelfde gevoel in haar nieuwe single die de prachtige titel Oude Zomers meekreeg.

Wanneer je haar hoort zingen “Herfst werkt zoals altijd in op mij,” lijkt het even alsof Catbug op de oppervlakte blijft. Al snel blijkt echter haar talent in het schrijven van liedjes. Met weinig woorden neemt ze je een nazomerdag lang mee. We staan met haar op en ontbijten in stilte, kijken over haar schouder naar buiten, “de zon lijkt warmer dan ze is.” En voor je het weet is het weer donker en staren we naar lichtjes in de verte.

Dit is muziek zonder opsmuk. Je hoort Catbugs fluisterstem in al haar puurheid en elke snaar van haar gitaar. Op de juiste momenten valt Aiko Devriendt in op piano, dwarsfluit en bansuri (wij moest het ook opzoeken, het blijkt een bamboefluit uit de Indiase volksmuziek te zijn). Meer moet dat soms niet zijn, die subtiele klankkleur past perfect bij het stilleven dat Catbug schetst. Of die aanpak ook een volledige plaat blijft boeien, komen we te weten op 22 oktober. Dan laat Catbug de wereld meeluisteren naar haar album Slapen Onder Een Hunebed.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More