Home Singles CAPTAIN KAISER – Rocket Science (Bearded Punk Records/ White Russian Records)

CAPTAIN KAISER – Rocket Science (Bearded Punk Records/ White Russian Records)

by Nel Mertens

Captain Kaiser is zijn grote liefde kwijt, want de groepsleden deden niets liever dan samen muziek spelen, op café gaan, naar concerten gaan… Kortom, alles wat nu niet kan en niet mag. En dat laten ze in hun nieuwe single Rocket Science horen in een ode aan een verboden liefde.

Sinds 2016 bundelt het vijftal uit Oevel hun muzikale liefde in Captain Kaiser en hun ep Greatest Hits I en debuutalbum Dogs Days on Deck werden goed onthaald. En zelfs 2020 was een mooi jaar voor de Kempenpunkers: hun single Moscow Mule werd regelmatig op Studio Brussel gedraaid en ook Hotel Room werd goed ontvangen. Daar kwam ook nog bij dat Michèle Cuvelier (presentratrice op Studio Brussel, nvdr.) hen vroeg om een anthem te schrijven voor haar ochtendshow. Toch is het gemis van een podium en alles daarrond (zwetende lichamen, de fles whisky die doorgegeven wordt…) groot voor Sacha Vansant (zang), Senne (bas), PDK (gitaar), Maarten (gitaar) en Sebastiaan (drum).

“We mogen niet repeteren, niet live spelen en zelfs niet afspreken in ons stamcafé. Dat zijn nu onze verboden liefdes geworden. Bovendien zit ik zelf als barman werkloos thuis. Zo hebben we elk ons eigen verhaal. Onze bassist Senne is bijvoorbeeld psycholoog en ziet als geen ander wat deze situatie met de mentale gezondheid van jongeren kan doen.”

Met Rocket Science laat het vijftal een mooi afgewerkte punkrocksong horen met een vleug heimwee en gemis, in een fris energieke nineties-sound. Minder snel en rechtdoor dan de voorgaande, maar even raak!

Je vindt de track binnenkort ook terug op het nieuwe album The Drovers Inn, dat in maart verschijnt. In afwachting daarvan, kan je alvast een Captain Kaiser-biertje of andere (ondrinkbare, maar wel fijne) merch bestellen.

Een livevoorstelling van dat tweede album is gepland voor volgend jaar en werd zelfs in een coronaproof opstelling als plan B ook voorbereid, voor zover dat te rijmen valt met een punkshow. Wij kruisen alvast onze vingers mee, in de hoop dat de heren er hun verloren liefdes terug mogen omarmen. En als dat tegen dan zou kunnen, graag met een moshpit!

Facebook / Instagram / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More