Home Belgisch CAPTAIN KAISER – Pissing In A River (PIAS)

CAPTAIN KAISER – Pissing In A River (PIAS)

by Nel Mertens

Hoewel we op hun derde album Rhyme & Reason (2023) hun sound met die van Foo Fighters vergeleken en zanger Sascha Vansant tot Dave Grohl van de Kempen benoemden, is het Patti Smith die in dit nummer als naam naar voor schuift. Dat heeft er alles mee te maken, dat de vijf heren van Captain Kaiser deze keer een cover brengen van Mrs. Smith!

Met al hun kenmerkende power, energie en kracht brengen ze hun eigen, zinderende versie van de de Patti Smith-klassieker Pissing In A River.

“Mijn liefde voor Patti Smith heb ik geërfd uit de platencollectie van mijn moeder. Nu ze weg is, ‘gebruik’ ik Patti’s muziek om zo dicht mogelijk bij mijn moeder te komen”, legt Vansant uit. “We hebben geprobeerd ons dit nummer eigen te maken, zonder het origineel uit het oog verliezen.”

Geen piano, maar een brutaal, rauw, door emoties schurende versie, waarin de gitaren de spanning opbouwen tot een explosieve climax!

Pissing In A River is digitaal verschenen.

Website | Facebook | Instagram

Wil je Captain Kaiser live aan het werk zien? Noteer dan alvast de data in je agenda!

11/05 – Clamotte Rock, Herenthout
11/05 – Schoonbroek Leeft, Retie
18/05 – Gladiolen, Olen
23/05 – Trefpunt, Gent
06/07 – Sjock Festival, Gierle
03/08 – Rockwood, Lommel
10/08 – Rock Teralfene, Teralfene
31/08 – Herderrock, Herdersem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More