Home Singles CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – I Can’t Make You Love Me (Challenge Records)

CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – I Can’t Make You Love Me (Challenge Records)

by Bart Verlent

Het is nog een paar weken wachten tot we eindelijk het nieuwe Chantal Acda album volledig kunnen beluisteren. Acda nam de nieuwe plaat Silently Held op met topmuzikanten zoals Bill Frisell, Thomas Morgan, Colin Stetson, Shahzad Ismaily, Eric thielemans, Kurt Van Herck, Joachim Badenhorst, Niels Van Heertum en Jozef Dumoulin, en gaf dit gezelschap de naam The Atlantic Drifters.

© Cath Van Laere

We krijgen nog een voorsmaakje van het album, deze keer met een cover van de Bonnie Raitt klassieker I Can’t Make You Love Me. Het is uniek dat Chantal zich waagt aan een cover en ze heeft er met de muzikanten dan ook iets heel bijzonders van gemaakt. Ze blijven trouw aan het origineel maar Acda gaf er toch en eigen draai aan. Samen met de geweldige muzikanten maakte ze een meer ingetogen jazzy versie met in de hoofdrol de prachtige saxofoon klanken van Colin Stetson en het geweldige gitaarspel van Bill Frisell.

Wat een mooi versie maakten Chantal Acda en haar Atlantic Drifters van deze klassieker, het zou ons de originele versie bijna doen vergeten.

Chantal Acda & The Atlantic Drifters stellen het album Silently Held voor op:

26/09 – De Roma, Antwerpen
27/09 – Bozar, Brussel
29/09 – Ha Concerts, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More