Home Singles CAPTAIN KAISER – Hotel Room (Bearded Punk Records/White Russian Records)

CAPTAIN KAISER – Hotel Room (Bearded Punk Records/White Russian Records)

by Fabris Lemant

Wie sprak daar ooit over de stille Kempen? Met de regelmaat van de klok ontstaan in de Kempense klei luide, fijnbesnaarde garage -en  punkrockbands. Psycho 44, The Priceduifkes, Equal Idiots  en Crackups doen al menig teringherrie-alarm afgaan, reken daar gerust ook Captain Kaiser bij. Hun eerste single Moscow Mule werd niet alleen in de scene op gejuich onthaald maar kreeg ook op Studio Brussel de nodige airplay. 

De band ( genoemd naar Kaiser Pils) levert naar eigen zeggen premium Kempen-punk since 2016.  Hoe die klinkt? Rechttoe, rechtaan zoals punkrock hoort te klinken uiteraard. Op hun nieuwe single Hotel Room razen de heren als vijf uitgehongerde pitbulls op een blikje hondenvoer.   De single handelt over een hobby die uitgroeit tot iets serieus en de daarop volgende dunne lijn tussen plezier en druk die aan het vervagen is. Muziek willen spelen om te willen ontsnappen, maar toch bezwijken onder de druk: Don’t Push, I’m healing myself dixit zanger Sacha in Hotel Room

Captain Kaiser is op Hotel Room leverancier van snelle, catchy punkrock in de betere Epitaph Records-traditie. Twee minuten alles geven en alle frustraties wegspelen (of spoelen met een Kaiser Pils) werkt blijkbaar helend.   

De vijf ongeschoren, maar voor de rest beleefde jongens uit de Kempen zaten in de studio met Thomas Valkiers van Crackups voor hun tweede plaat The Drovers Inn die hopelijk eind dit jaar op de wereld kan losgelaten worden.  Naast het produceren van een overload aan decibels en  het achteroverkappen van teveel liters gerstenat staan de heren van Captain Kaiser ook in voor de organisatie van het fijne Kaiser Fest .  Het festival diende dit jaar door de gekende reden afgelast te worden. Wie Captain Kaiser live wil meemaken kruist 28 november aan op de kalender, dan speelt de band op Fort Fest in Wommel met punkveteranen The Kids.  

One, two, three, four en gaan!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More