Home Belgisch COZIN Gent, Bar Mirwaar (26/07/2020)

COZIN Gent, Bar Mirwaar (26/07/2020)

by Wouter De Sutter

Het was een leuk weerzien met het meerstemmige gezelschap Cozin zondagavond. Meteen ook de laatste avond van de Futur Belge – concertreeks voor de ‘Gentse Feesten’ in fors gereduceerd formaat. De eerste post lockdown – show ook voor de dames die zich live laten bijstaan door Jonathan Callens voor het betere drum- en percussiewerk. Als hij zich kan vrijmaken tenminste. Los daarvan: een prima zet want goed voor meer schwung & diepgang.

Plaats van gebeuren afgelopen zondag: het zaaltje van Bar Mirwaar, het muziekcafé waar Cozin een tweetal jaar geleden al een geslaagde acte de présence gaf voor een Luminous Dash – event. In het zaaltje boven het café was met 25 toegelaten koppen de maximale capaciteit snel bereikt. Wie niet gereserveerd had mocht een bocht van 180 graden maken.

In de voorbije maanden zat Cozin allerminst stil. Van de verplichte pauze werd volop gebruik gemaakt om verder te werken aan het nieuwe bandalbum en de (lichte) koerswijziging die er na zeven jaar musiceren zit aan te komen, met o.m. ruimte voor werk in de moerstaal. Enkele nieuwe zaken belandden zondag dan ook op de playlist.

COZIN (c) LD, Wouter De Sutter (2020)

POLYFONE PERFECTIE

Om de spits af te bijten, na ruim vier maanden podiumloos bestaan, werd van start gegaan met ouder werk: They don’t die en het vrolijk klaterende The Clown & The Juggler. Uit de tijd dat de band zich nog liet aanspreken met Hugo’s Cousin.

Oud en nieuw werk dus, alles opgeleukt met covers van Hooverphonic, Neil Young (Heart Of Gold) en Gorki. Dat in combinatie met een volledig a capella intermezzo halfweg de show. En daarvoor werden zelfs de micro’s gemeden. Aan variatie geen gebrek. Onderhoudend was het vast en zeker.

Naar het einde van de show toe sloeg Murphy even toe halfweg Pablo Neruda toen de lyrics ineens overal waren behalve bij frontvrouw Dorien. Haar koppigheid hield haar overeind en na een korte break werd het nummer met een forse glimlach hervat, halfweg het derde couplet. De aanhouder wint.

Mia, de Gorki-klassieker, was het enigszins verrassende bisnummer na een uurtje Cozin-samenzang. Uitbundig applaus van het 25-koppige publiek na de laatste noot waarna de mondmaskers met een diepe zucht weer in stelling gebracht werden.

DSC03368
COZIN (c) LD, Wouter De Sutter (2020).

Als de tweede of derde Coronagolf er geen stokje voor steekt – hout vasthouden – stelt Cozin volgend jaar haar gloednieuwe album voor in de Minard schouwburg op 26 februari. Stay tuned!

Tekst: Wouter De Sutter – Foto’s: Filip De Visscher & Wouter De Sutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More