Home Singles BREAKFAST AT MIDNIGHT – Hara Kiri (Eigen Beheer)

BREAKFAST AT MIDNIGHT – Hara Kiri (Eigen Beheer)

by Fabris Lemant

“I don’t need to fucking compromise to me to feel alive”, brult Sten van Hout ergens halfweg het nummer Hara Kiri. De man heeft ons als een bulldozer platgewalst met een snedige mix van metal, rock, stoner en ander onheil. Nog straffer is het feit dat hij en zijn kompaan Brecht Stiers van Breakfast At Midnight  deze klus klaarden in minder dan drie minuten.  

Hara Kiri opent met een snedige riff en bouwt dreigend op als Nick Cave in beste Birthday Party-traditie. Na nog géén veertig seconden gaan alle registers open en blaast Breakfast At Midnight ons omver met een wall of sound. Naast de stevige vocale uithalen van Sten van Hout, horen we potig drumwerk in een track waarin je direct mee bent en waarin de nekspieren danig op de proef worden gesteld.  Een goede productie (Jannes van Rossem-Dunk Studio’s) en een leuke clip maken het geheel af en doen ons reikhalzend uitkijken naar het album Happy Family Tragedy dat in het voorjaar ’21 moet verschijnen. 

Afgaand op de songteksten, de videoclip en de titel van het album concluderen we dat er onheil in de lucht hangt boven Antwerpen en omstreken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More