Home Singles BOSUM – Cherry

BOSUM – Cherry

by Bart Verlent

Vorig jaar kreeg de dreampopband Bosum behoorlijk wat aandacht voor hun cover van Blinding Lights van The Weeknd. Hun versie klonk eigenlijk beter dan het origineel. Je zou bijna vergeten dat de band zelf ook al fijne composities achter hun naam heeft staan zoals Bright Young Woman en het fantastische Marvin. Op 4 juni komt hun debuutplaat Ghostwood Country Club eindelijk uit. Het album is geïnspireerd op de mysterieuze wereld van de David Lynch serie Twin Peaks.

© Bosum

Uit hun debuut kregen we al de wondermooie single Smell Of Your Hair In The Morning dat voor instant kippenvel zorgt. Dat doet Bosum opnieuw met de poppy single Cherry. Deze song is, volgens frontman Tom Verbeeck, een ode aan de positieve kant van het leven. Verbeeck hoopt dat mensen hoop vinden in de positieve vibe van het nummer.

Cherry heeft een vrij basic intro maar plooit dan mooi open dankzij de warme, weidse arrangementen en de dromerige stem van Verbeeck. Het refrein heeft een 80’s retrokantje zoals we dat ook horen bij Future Islands. In de bridge tillen ze het nummer naar een hoger niveau met een overdub van de backings waarmee ze naar een geweldige climax opbouwen.

Ondertussen weten we dat Bosum garant staat voor catchy songs die je niet meer uit je hoofd krijgt. Dat is met deze Cherry niet anders.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More