Home Belgisch BELLINGEN DEATH SQUAD – Paul Severs (Artkoor)

BELLINGEN DEATH SQUAD – Paul Severs (Artkoor)

by Geert Mertens

Ken je de oorwurm Barbra Streisand van Duck Sauce van goed tien jaar geleden? Wel, Fleddy Melculy and friends aka Bellingen Death Squad, hebben voor een waardige opvolger gezorgd: Paul Severs. Na hun single Kersthit dat het schopte tot Catch of the Day bij Studio Brussel, een nieuwe worp van Bellingen Death Squad.

Geen Boney M. dit keer die in de samplemachine wordt gedraaid maar wel een iets heftiger nummer dat continu onderbroken wordt door de naam “Paul Severs”. En neen, het is geen Vlaams nummer. Als terugkerend intermezzo krijgen we een vrouwenstem te horen die in het Frans zegt dat ze wil gaan dansen. Het mag muzikaal misschien weinig om handen hebben maar het werkt wel! Voor je het weet neurie je de hele dag het melodietje en de naam van Paul Severs.

“De song is een tribute aan de ondertussen exact twee jaar overleden charmezanger”, zegt Jeroen ‘Fleddy Melculy’ Camerlynck. “Paul was een graag geziene en trouwe stamgast van café De Bascule in Bellingen.” Dat is het café van één van de leden van Bellingen Death Squad. Jeroen is met al zijn projecten goed bezig om een muzikale erfgenaam te worden van dat andere Pajotse boegbeeld Urbanus.

Check ook de geweldige clip bij het nummer opgenomen voor een green screen. Vooral het tussenstuk met de plasbeurt is hilarisch!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More