Home Singles BOMBATAZ – Everything That Could Have Been (Cloudshaper Records)

BOMBATAZ – Everything That Could Have Been (Cloudshaper Records)

by Bart Verlent

Er zijn bands die jarenlang aan hun composities sleutelen… met Everything That Could Have Been van Bombataz ligt het echter helemaal anders. Het nummer werd geschreven in minder dan een uur. Na een korte repetitie nam de band het mee naar de studio en gooide het ineens op tape.

Het nummer zal op het album Baby Dry My Tears staan dat op 22 september verschijnt en op 19 oktober wordt voorgesteld in de Brusselse Ancienne Belgique.

© Bombataz

Het nummer is een ietwat psychedelische, melancholische rit die tegelijk ook lekker groovy klinkt. Het gaat over iemand die zich in zijn hoofd op donkere plekken bevindt. Het gaat over het leven zelf, de vergankelijkheid en de onomkeerbaarheid ervan. Alle keuzes die iemand ooit maakte, hadden tot andere uitkomsten kunnen leiden. Betere of slechtere.

Bombataz stelt in dit nummer voor om op zoek te gaan naar je ware zelf, los van zorgen, ego en maatschappelijke verwachtingen.

Het verhaal achter Everything That Could Have Been doet misschien vermoeden dat het om een erg donkere en zware track gaat, maar dat is absoluut niet het geval. Bombataz speelt met brede, dromerige soundscapes en geluiden en een pakkende ritmesectie.

Ze pakken ons volledig in met dit prachtige nummer. Met hun unieke, zweverig geluid laten we de zware gedachten achter de song even rustig doordringen. Straf spul!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More