Home Singles BLUAI – In Over My Head (Unday Records)

BLUAI – In Over My Head (Unday Records)

by Kris Van den Bossche

Rock Rally, Sound Track én De Nieuwe Lichting winnen, het is niet eerder vertoond (bonus: een billboard op Times Square als ambassadeurs voor Spotify’s Equal-campagne voor meer vrouwen in de muziek). Drie prijzen, je kan je wel voorstellen dat dit voor wat lood in de benen en muizenissen zorgt. In over my head? Nee hoor, de sterren staan gunstig!

Nu al kondigt Bluai voor voorjaar 2024 hun debuut album aan. Het wordt geproducet door Willem Ardui (blackwave.) die dezer dagen de band op het podium vervoegt en wordt vermeld in de credits van de eerste single, na Catherine Smet, Mo Govaerts en Caitlin Talbut. Live versterkt gitariste Isy Baeyens de rangen van Bluai tot een vijftal.

In Over My Head is de eerste uit het nieuwe werk en belooft veel lekkers.

Het nummer opent met drum en akoestische gitaar en de voorzichtige stem van Catherine Smet. Big Thief loert om de hoek. En dan moet dat besmettelijke refrein nog komen. Er wordt met drie ‘girls’ gezongen (denk Haim, Boygenius) en na de break op twee derde van het nummer, mag het refrein volledig openbloeien. Aanstekelijk. Een regelrechte anthem als eerste single!

Al gezegd dat het we goed vinden? Beter dan goed zelfs.

Bluai is – na Dranouter en Pukkelpop – de volgende weken nog te zien op Maanrock in Mechelen en Pukemarock in Puurs. Een release club-show in de AB (29 maart 2024) is ook al geboekt, tickets daarvoor vanaf 23 augustus.

Website | Facebook | Instagram

Spotify – Bluai -In Over My Head

YouTube – Bluai – In Over My Head

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More