Home Singles FRANKIE FAME – Lychee

FRANKIE FAME – Lychee

by Bart Verlent

De Antwerpse singer-songwriter Michael Franck werkt als technicus bij Nice Recordings en werkte er al samen met onder andere Calicos, Geppetto & the Whales, blackwave. en David Ngyah. Mede door die ervaring als technicus wist hij perfect welke songs en sound hijzelf wilde brengen. In 2021 verscheen zijn naamloos debuutalbum dat hij uitbracht onder het alter ego Frankie Fame en met daarop elf aanstekelijke spacepopsongs met een heel straf geluid.

© Frankie Fame

Met het album Frame heeft Franck nu een opvolger klaar. Hij nam het album op met Willem Ardui (blackwave.) en Tobie Speleman (The Haunted Youth, Isolde Lasoen, blackwave….) achter de knoppen. Het zal verschijnen op 17 november.

Lychee is de derde single uit dat album en klinkt zo zoet als de vrucht zelve en ook Frankie Fame’s stem klinkt als zoete soul. Een perfecte, onbezorgde zomersingle die er vlotjes in gaat dus. Fame doet met deze single zijn naam als “flamboyante popkoning” alle eer aan en levert opnieuw een zalige, fluwelen track af.

Op donderdag 24 augustus om 6u44′ speelt Fame een zonsopgangconcert in Café Kamyon op de Antwerpse Linkeroever. Voor de vroege vogels die de dag aangenaam willen beginnen is dit unieke kans om Fame aan het werk te zien.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More