Home Singles BETH GIBBONS – Lost Changes (Domino Records/V2 Records)

BETH GIBBONS – Lost Changes (Domino Records/V2 Records)

by Bart Verlent

Na het prachtige Out Of Season uit 2002, dat Beth Gibbons met Rustin Man (Paul Webb) opnam, hoopten we stiekem dat deze bijzondere zangeres na Portishead solo verder zou gaan. Buiten een samenwerking met het Poolse Nationaal symfonieorkest voor Symphony No.3 van Henryk Górecki en een gastbijdrage in het nummer Mother I Sober van Kendrick Lamar bleef het echter stil rond Gibbons.

Tot we afgelopen februari, uit het niets, de magische single Floating On A Moment kregen samen met de aankondiging van haar solodebuut Lives Outgrown.

© Netti Habel

Deze week verscheen eindelijk het album waar Gibbons maar liefst tien jaar aan gewerkt heeft samen met James Ford (Artic Monkeys, Depeche Mode, The Last Dinner Party…) en Lee Harris (Talk Talk). Om de release nog wat kracht bij te zetten, krijgen we nog een pareltje uit de plaat. Lost Changes opent met akoestische gitaar en ingetogen percussie en bas die het geheel subtiel aanvullen. Dan horen we die mooie getormenteerde stem van Beth terwijl soundscapes en pianoklanken voor nog meer drama zorgen.

Lost Changes is nog maar eens een reden om zo snel mogelijk Lives Outgrown in huis te halen, het is nu al een van de mooiste albums van 2024.

Beth Gibbons stelt haar solodebuut voor op 6 juni in het Koninklijk Circus in Brussel, helaas is dit concert al een tijdje uitverkocht.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More