Home Belgisch WOLF VANWYMEERSCH – Second Coming (Eigen Beheer)

WOLF VANWYMEERSCH – Second Coming (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

Het hongerige snarenwonder Wolf ken je natuurlijk al lang van wijlen The Van Jets, Waldorf en het prettig gestoorde, grillige, dansbare noise combo Elefant. Sinds 2021 betokkelt hij echter de meer gevoelige snaren onder z’n eigen naam. Dat resulteerde in handenvol singles, een ep en het album The Early Years op 9000 Records/Consouling Sounds in 2022. Second Coming is alweer z’n zesde single na dat album.

© Wolf Vanwymeersch

Hij durft diep in de menselijke psyche en ziel duiken, dat het daar (zeker voor sensitieve personen) geen vrolijke boel is, zal niemand verbazen. De nieuwe single handelt over de wanhoop van een wereld op de rand van de afgrond maar tevens de weigering om daaraan te bezwijken, blijven vasthouden aan de kleine hoopgevende dingen dus.

De song trapt zacht en donker af als iets dat op Nothing Is Underrated, het tweede solo album van Fugazi bassist Joe Lally, had kunnen staan.

Stelselmatig groeit de dynamiek waarbij z’n heerlijk lage baritonstem ook af en toe z’n bekende falset wolfgehuil uithalen meekrijgt, maar nog steeds enkel met een gitaar als begeleiding. Pas halverwege mag een prachtige feedback op de achtergrond de rest van “de band” (tenzij Wolf alles zelf inspeelde?) inluiden en ontpopt de track zich alsof Bowie met Wipers in zee is gegaan. Op het einde wordt de boel weer netjes mijmerend neergelegd, sterk rakend werk!

BandcampSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More